Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 tot 17:30 uur
Woensdag Gesloten
Donderdag 10:00 tot 17:30 uur
Vrijdag 10:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 10:00 tot 16:00  uur

Contact

Mieke's Sieraderie 
Zuiderzeestraatweg West 122
8085 AJ Doornspijk

Oorgaatjes

Tot nader orde schieten we even geen gaatjes !!

 

Neemt u even de tijd om dit te lezen!!!

Er zijn altijd veel vragen over oorgaatjes.

U dient zelf zorg te dragen voor een mondkapje/mondmasker.  Deze dient u, of uw kind te dragen tijdens het schieten van de knopjes.  Wij dragen geen mondmasker.

Hier een omschrijving hoe wij te werk gaan bij het schieten van oorknopjes.

Oorgaatjes mogen bij de juwelier gemaakt worden, uitsluitend in de weke delen van het oor. Dus daar waar geen kraakben zit. 


Sinds enkele jaren zijn er richtlijnen voor het aanbrengen van zgn. piercings. Oorgaatjes vallen hier ook onder. Het  kraakbeen mag alleen gedaan worden  als hier een vergunning voor is verstrekt, dit geldt ook voor andere delen van het lichaam zoals neus, lip, enz. 

De oorlel is van deze vergunningsplicht ontheven en deze mogen wij dus aanbrengen. 

We hebben niet echt een minimum leeftijd, wel vinden we het belangrijk dat een kind er zelf voor kiest. (er is dus ook geen maximum leeftijd)

We praten zo weinig mogelijk over ''schieten, prikken, enz'' en alle woorden die een kind kan associëren met pijn. Het is dan ook belangrijk dat dit vooraf, door u  ook niet wordt gedaan.

Kinderen tot  en met 6  jaar uitsluitend op zaterdag ochtend van 10:00 -10:30

of Dinsdag / Donderdag van  17:00 - 17:30 

U kunt kiezen uit verschillende soorten oorknopjes.

De oren worden ontsmet en we gebruiken een systeem waarbij er geen contact is tussen het apparaat en de huid. Hierdoor wordt er steriel gewerkt volgens de richtlijnen.

We brengen de knopjes, één voor één aan, en niet met twee tegelijk. Als het na een knopje niet meer gaat vanwege hysterische reactie van het kind, is het raadzaam om op een later tijdstip het tweede knopje aan te brengen.

 

De nabehandeling dient u zelf te doen middels het bijgeleverde middel Biotycare. Dit middel is een ontsmettingsmiddel met toevoeging van een verzorgende olie. Dit zorgt ervoor dat de huid rondom de wond niet uitdroogt, en de natuurlijke afweer van de huid snel herstelt. Het zorgt er tevens voor dat het knopje niet aan de wond vast groeit, dus DRAAIEN HOEFT EN MAG NIET!!!  Hiermee vermijdt u dus contact tussen evt. vervuiling dat aan de handen zit en het wondje. De vloeistof dient 's ochtends en 's avonds aangebracht te worden.

Wij adviseren u geen andere middelen te gebruiken zoals sterilon of andere ontsmettingsmiddelen. Deze middelen ontsmetten wel, maar bij langdurig gebruik tasten deze ook de natuurlijke afweer van de huid aan. Dit kan dan weer irritatie of besmetting veroorzaken als er vervuiling bij komt.

De nabehandeling, en duur van het eerste knopje is ongeveer 6 weken. Daarna moet het echt uit gehaald worden en vervangen. De knopjes zijn vaak zeer sterk vervuild door talg, of andere resten, die dan weer ontstekingen kunnen veroorzaken als de knopjes blijven zitten.

 

Contact

Juwelier Mieke's Sieraderie
Zuiderzeestraatweg West 122
8085 AJ Doornspijk
T: 0525-662187

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 tot 17:30 uur
Woensdag Gesloten
Donderdag 10:00 tot 17:30 uur
Vrijdag 10:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 10:00 tot 16:00  uur
Ook op afspraak mogelijk op:
Dinsdag avond. 
Woensdag middag.
Doe uw aanvraag via het
contact formulier: klik hier

 

Nieuwsbrief